Over Hanne

Hanne groeit op in Costa Rica, waar ze samen met haar ouders woont. Net voor haar zesde verjaardag verhuist het gezin naar Leuven. Hanne is een sportief kind en proeft van vele sporten. Op haar veertiende start ze met atletiek.

Na haar eerste looptraining heeft ze de microbe direct te pakken. “Het voelt als thuiskomen!”, zegt ze. Hanne wordt profatlete op haar twintigste. Naast de piste is Hanne gepassioneerd bezig met gezonde voeding en houdt ze van reizen en de natuur. ‘Fair play’ is belangrijk voor haar, laat dat toevallig ook de basiswaarde van de Olympische Spelen zijn… 


  • geboren op 4 augustus 1991
  • afkomstig uit Leuven
  • gepassioneerd door sport
  • spreekt vlot vier talen: Nederlands, Engels, Spaans en Frans
  • heeft twee masterdiploma’s: Master in sport- en bewegings-wetenschappen (K.U. Leuven) en Master of business management (K.U. Leuven) 
  • trainer: Carole Bam
  • personal coaches: Ellen Schouppe
  • is begaan met onze planeet en duurzame ontwikkeling
  • hecht belang aan gezonde en duurzame voeding

Hanne is ambassadrice van Plan International en sponsort een Plan kind in Senegal. Ze zet haar schouders onder het project voor gelijke kansen in de sport voor vrouwen en mannen. Sport geeft jonge meisjes en vrouwen overal ter wereld de kans om te groeien, zich te ontwikkelen en te versterken, vertrouwen te krijgen in hun kunnen, te leren omgaan met tegenslagen, te werken in teams, toe te werken naar doelen en leiderschap. Ze gelooft in het verbindende karakter en de ‘empowerment’ van sport. ‘Sport has the power to change the world’.  Ook in België waardeert men vrouwen in de sport nog niet op gelijke basis als mannen, zij komen minder aan bod in de media en krijgen nog steeds een lagere vergoeding. In Afrika hebben meisjes minder toegang tot de sport. Plan International wil via projecten jonge meisjes stimuleren om aan sport te doen als toegangspoort tot hun zelfontwikkeling. Hanne zet zich hiervoor in, samen met haar Cheetah teammates Cynthia Bolingo en Camille Laus.

When passion meets business

Hanne is ook ondernemer en publiek spreker. Ze heeft een Master in Business Management en staat in nauw contact met de bedrijfswereld. Ze geeft voordrachten over sport2business, vrouwen en sport, mentale kracht en een gezonde levensstijl. Haar verhaal van volharding en focus gecombineerd met passie maakt immers dat ze nu terug op het hoogste niveau staat. Ze is teruggekomen na een lange blessureperiode, met een diep geloof om haar passie een kans te geven en te gaan voor dat ‘what sets her soul on fire’. Tijdens die periode moest ze vaak moeilijke keuzes maken. Dit verhaal is niet alleen inspirerend voor de bedrijfswereld maar voor iedereen die te maken heeft met tegenslagen… wij allemaal dus.


Lees hier het verhaal van Hanne, hoe ze is teruggekomen na een lange blessureperiode. Hoe ze mee aan de basis ligt van het aflossingsproject, de Belgian Cheetahs.

Mijn Verhaal

Elke atleet droomt ervan om naar de Olympische Spelen te gaan.. Twee maal miste ik de Spelen nipt. Maar nu is het zo ver…

Lees Meer

Belgian Cheetahs

Het verhaal van de Belgian Cheetahs begint in februari 2018. Camille Laus en ik staken de koppen samen en droomden ervan om opnieuw te starten met een vrouwelijk Belgisch 4 x 400 meter relay team. We hadden een doel: naar de Europese Kampioenschappen gaan en….

Lees Meer